30 septembrie 2014

Pol Pot - imaginea genocidului egalitarist


    De fiecare dată când văd tot felul de "experți" într-un documentar despre genocidul din Cambodgia, am impresia că le lipsește ceva, că încearcă să ascundă adevărul complet în legătură cu tristul eveniment. Motivul principal pentru care adevărul spus de către acești experți este unul incomplet, constă în faptul că ei vorbesc doar de efect, însă uită esențialul, uită cauza care a generat acel efect.
    Iar esențialul în cazul motivului adevărat care a stat la baza amplorii genocidului cambodgian a fost chiar egalitarismul, concepție propovăduită atât prin intermediul mass-mediei de sistem, cât și prin intermediul intelectualilor care au promovat această concepție. 

Pol Pot


    Pol Pot ( n. 19 mai 1925 - d. 15 aprilie 1998), pe numele său real Saloth Sar ( numele de Pol Pot reprezintă prescurtarea de la Politique potentielle - potențial politic ), împreună cu o mare parte din elita Khmerilor roșii, a studiat în Europa, acolo unde a făcut pentru prima oară cunoștință cu marxismul, implicit cu esența egalitaristă și anti-tradiționalistă a acestuia, esență pe care a încercat-o să o pună complet în aplicare. 

Rezultatul egalitarismului absolut


    De îndată ce a ajuns lider al Cambodgiei în anul 1975, Pol Pot a început procesul "progresist" de egalizare, proces care a însemnat încercarea de distrugerea a intelectualității, lupta împotriva tradiției naționale și a religiei ( asta încearcă și neo-marxiști din ziua de azi, însă într-o formă mult mai subversivă, o formă care folosește violența psihologică și ideologică decât cea pur fizică ). Eu am pus accentul pe cuvântul încercare deoarece, în pofida violenței cu care s-a lovit atât în tradiția intelectuală și cea marțială ( Pradal Serey, Wrestling-ul tradițional khmer și Bokator ), în pofida milioanelor de victime, tradiția a supraviețuit acestui tăvălug. După cum am mai spus, egalitarismul absolut nu are o finalitate reală deoarece reprezintă o utopie incompatibilă cu realitatea, o utopie care nu lasă în urmă decât victime și distrugeri.
    Sfârșitul conducerii criminale a avut loc în anul 1979, atunci când armata vietnameză împreună cu ramura moderată a khmerilor roșii condusă de Heng Samrin, a înfrânt forțele armate conduse de Pol Pot, și a eliberat practic Cambodgia.  
    

Bokator


    Egalitarismul absolut a dus, duce și va duce la genocid, indiferent dacă cei care-l pun în aplicare se numesc khmeri roșii, cominterniști sau comisari pseudo-europeniști care vor să ne bage pe gât, "toleranța și diversitatea".    
     Concluzia acestui articol este aceea că demonul care a ucis milioane de cambodgieni, nu a fost întruchipat doar de către gloanțe, ci și de către egalitarism, concepție care a susținut genocidul în numele luptei pentru egalitate, împotriva "discriminării". După cum bine se observă, efectul dezastruos al egalitarismului absolutizat a făcut ravagii pe unde a trecut, înainte de a fi înlăturat. În prezent, există o nouă formă de egalitarism absolut, numită neo-marxism, o formă care la rândul ei va dispărea la un moment dat, dar va lăsa la rândul ei răni adânci care vor avea nevoie de mult timp pentru a se vindeca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu