11 septembrie 2014

Discriminare si rasism, cuvinte magice pentru neo-marxism


   Dacă marxiștii din trecut luptau "pentru clasa muncitoare împotriva reacționarilor și contrarevoluționarilor", neo-marxiștii din prezent se iau la trântă cu "rasismul și cu discriminarea". Partea interesantă legată de aceste strașnice lupte duse atât de marxiștii din trecut, cât și de către cei din prezent este reprezentată într-o primă fază de marea promisiune, ambii au promis și încă promit o lume perfectă în care nu există bogați și sărăci, în care nu există rase și nici rasism. A doua fază a fost și încă este cea de creare de cuvinte magice pentru a speria oamenii și pentru a le inhiba rațiunea. Aceste cuvinte pentru a fi transformate în cuvinte magice trebuie să fie repetate într-un mod obsesiv, trebuie ca noțiunea inițială a cuvintelor să fie deviată și simplificată.
   Dinamica relațiilor economice demonstrează imposibilitatea egalității, dinamica relațiilor economice demonstrează că întotdeauna vor exista diferențe între clasele sociale. Din punctul meu de vedere, nu diferențele între clasele sociale reprezintă adevărata problemă, ci mărimea acelor diferențe!

Media


   De asemenea, dinamica relațiilor interumane demonstrează faptul că în cadrul unei etnii anumiți indivizi se pot înțelege, în timp ce alții indivizi nu se vor înțelege. Dacă în cadrul unei etnii există simpatii și antipatii și în cadrul relațiilor interetnice există și vor exista simpatii și antipatii. Există români care acceptă doar români, există români care acceptă și unguri și țigani. De asemenea există unguri care acceptă doar unguri, în timp ce există unguri care se înțeleg bine cu românii și țiganii.
Așa cum există țigani muncitori, există o multitudine de țigani care practic trăiesc din infracțiuni reprezentând o problemă majoră pentru societate.
   Privind la nivel macro, la nivel rasial, există albii care nu se înțeleg bine cu negrii, există albii care se înțeleg bine cu negrii, de asemenea există negrii rasiști care nu acceptă albii, dar în același timp există și negrii care acceptă albi.

Yin și Yang


   Aceste dinamici au existat, există și vor exista deoarece aceasta este natura umană, o natură care cuprinde atât acceptare, cât și respingere, o natură care cuprinde atât înțelepciune, cât și ignoranță. Cei care neagă aceste dinamici și mimează că luptă împotriva lor, nu fac altceva decât să îngrădească libertatea de alegere a oamenilor!
   Inspirația pentru acest articol mi-a venit atunci când am citit un articol marca Yahoo News, articol intitulat : "De ce ajung tinerii români rasiști, intoleranți și xenofobi." Acest articol mi-a atras atenția instant, deoarece am recunoscut stilul neo-marxist de a prezenta problema. În primul rând am văzut cuvintele magice : "rasism, intoleranță și xenofobie". În al doilea rând am observat faptul că în articol este vorba de români, adică de majoritari. În al treilea și ultimul rând, am observat o generalizare cât se poate de evidentă, autoarea vorbind în principal despre "tinerii români", de parcă toți tinerii români ar fi niște intoleranți, de parcă nu ar exista tineri români care să se înțeleagă cu străinii.
   Concluzia acestui articol este următoarea : singura soluție prin care efectele discriminării pot fi evitate este reprezentată de naționalism deoarece doar naționalismul poate asigura diversitatea rasială și religioasă a speciei umane pe întreg globul pământesc. Naționalism înseamnă dreptul tuturor popoarelor de a fi ele însele, indiferent dacă este vorba de popoare albe, negre sau galbene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu