12 aprilie 2014

SNC - Frica


     Motivul pentru care corectitudinea politică reprezintă o problemă majoră, constă în faptul că tot acest concept se fondează pe frică, frica de a-ţi spune părerea . Aşa cum inchiziţia din trecut, juca într-un mod fals rolul de "apărătoare" a Creştinismului, corectitudinea politică din prezent, se doreşte a fi o apărătoare a Corectitudinii şi a Dreptăţii sociale, însă ambele au reprezentat şi reprezintă o lezare a dreptului de opinie sub pretextul apărării.
      Însă, pe lângă frica generată de un "spectru politic", există de asemene o frică care nu are o natură politică cu toate că-şi trage seva din aceeaşi filozofie neo-marxistă şi extremist materialistă, şi anume frica de timp, "chronophobia". Omul modern, a cărui minte este bombardată cu zicale de genul : "omul poate supune natura" , "omul poate rezolva orice" , "omul poate deveni propriul său Dumnezeu" nu înţelege faptul că omul nu poate supune natura şi că omul nu poate deveni propriul său Dumnezeu deoarece omul, indiferent de nivelul tehnologic la care poate ajunge, nu poate supune natura, nu poate să devină un Dumnezeu.



     Disperarea omului modern provine tocmai din negarea acestuia a însăşi naturii umane şi a locului deţinut de om. Partea interesantă reprezentată de filozofia neo-marxistă, constă în faptul că aceasta atinge două extreme, pe de o parte există individul care vrea să-şi supună forţa naturii prin intermediul tehnologiei, pe de cealaltă parte există individul eco-marxistul care crede în încălzire globală şi vede industrializarea ca fiind un soi de conspiraţiei împotriva omenirii.
    O altă frică derivată de această dată din sistemul economic este cea a "fricii zilei de mâine", această teamă loveşte "fără discriminare" în toate clasele sociale, iar rolul acestei temeri este tocmai acela de a întreţine structura actualului sistem. Această frică are rolul de a paraliza orice încercare de ieşire din actuala situaţie. Puţini înţeleg această frică deoarece, în prezent frica este într-un mod indirect psihologic indusă.
     Concluzia acestui articol este aceea că nimic nu este la întâmplare, că instabilitatea caracteristică acestor vremuri, de asemenea îşi are rolul ei, şi anume cel de a distruge dorinţa omului modern de a căuta o ALTERNATIVĂ !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu