8 decembrie 2013

Alienarea


       DEX-ul defineşte noţiunea de alienare ca fiind : " Acțiunea de a aliena; înstrăinare a unui bun. 2. (Fil.) Neputința individului față de societate și față de el însuși, depersonalizarea sa în organizațiile mari și birocratice; înstrăinare. 3.  Alienare mintală = nebunie " . Astfel alienarea reprezintă "fenomenul  de transpunere, în anumite condiții social-istorice, a întregii activități umane și a rezultatelor acesteia (problemele muncii, instituțiile sociale, valorile spirituale) în forțe străine și vrăjmașe omului ". 
      După cum bine se vede alienarea înseamnă înstrăinare şi depersonalizare , principala cauză care stă la baza acestui fenomen periculos fiind o forţă străină . Un popor alienat este un popor mutilat din punct de vedere spiritual şi cultural în aşa fel încât să renunţe la strămoşii săi , la valorile sale naţionale şi să adopte nişte pseudo-valori confecţionate special pentru a-l face slab şi controlabil .
      Cea mai uzitată pseudo-valoare confecţionată pentru a manipula este Corectitudinea Politică . Acest flagel acţionează împotriva existenţei pe viitor a unui popor prin intermediul modificării trecutului, folosind în acest demers înfluenţa asupra mass-mediei şi a filmografiei . Un popor alienat nu numai că nu este conştient de el însuşi , de esenţa sa culturală şi rasială ci o şi detestă .
      Esenţa unui popor este reprezentată de valorile , de eroii şi zeităţile care definesc acel popor . O mare parte a industriei cinematografice s-a aliniat acestui trend corect politic şi a început la rândul ei să-şi folosească influenţa şi să alieneze .


Heimdall cel adevărat


       Pentru a mă face mai bine înţeles voi da două exemple care grăiesc de la sine . Primul exemplu este cel al zeului scandinav Heimdall pe care mitologia nordică îl prezenta ca fiind "cel mai alb dintre zei", însă filmografia politizată la prezentat ca fiind un negru . Naţionaliştii suedezi au fost numiţi rasişti deoarece au protestat împotriva acestui film care le dăfaimează strămoşul ancestral şi anume zeul lor antic . Întrebarea mea adresată vajinicilor luptători împotriva rasismului este următoarea : Cum credeţi că ar fi reacţionat africanii în cazul în care unul dintre principalii lor zei era prezentat ca fiind alb ? În mod clar că nu ar fi fost de acord cu acest lucru deoarece un zeu alb nu-i reprezintă .


Heimdall cel fals


       Raţiunea aceasta nu este una rasistă , ci un realistă care arată faptul că oamenii în cea mai mare parte a lor se raportează la cei cu care au ceva în comun , este normal ca un zeu nordic să fie unul de rasa albă la fel cum este normal ca un zeu de origine africană să fie unul negru .

      Argumentul adus de liberalii instruiţi în arta dialectică a fost următorul : Regizorul poate defini un zeu în modul în care doreşte deoarece niciun suedez nu l-a văzut pe Heimdall în carne şi oase .
      Pentru a dărâma şi acest argument voi da ca exemplu un alt personaj istoric de mare calibru despre care s-a ştiut într-un mod clar că era european deoarece propriul său popor l-a văzut în carne şi oase atunci când conducea armata finlandeză împoriva colosului sovietic .


Adevăratul Mannerheim


       Acel mare strateg şi om politic a fost Baronul Carl Gustaf Emil Mannerheim  (n. 4 iunie 1867 Askainen, Finlanda - d. 27 ianuarie 1951 Lausanne, Elveția) . Datorită abilităţii sale de militar cât şi de strateg a putut să-i asigure libertatea poporului său finlandez . 
       A trecut mai bine de un an de când a apărut filmul regizat de nişte finlandezi ( ??? ) în care a fost prezentată viaţa marelui general . Problema a constat în faptul că actorul care l-a interpretat pe Mannerheim nu a avut nicio legătură  cu adevărul istoric sau cu poporul finlandez , el având origini africane .


Falsul Mannerheim


       Răspunsul la întrebarea logică a multor oameni pasionaţi de istorie şi adevăr este următoarea : Oare din ce cauză eroul Finlandei a fost jucat în film de către un non-finlandez ? Răspunsul la această întrebare este chiar dorinţa de a-i aliena pe finlandezi, de a-i face să se raporteze la o persoană care nu are nicio legătură cu ei ca neam sau cu marele lor erou . 
      Acest proces de alienare nu are doar o valenţă rasială , el are şi o valenţă comportamentală . Un exemplu în acest sens este cel al lui Pacepa , care a trădat Romania , însă este prezentat de către anumiţi politruci ca fiind un soi de erou pentru Romania .
      Concluzia este că pentru a evita alienarea trebuie să ne raportăm la adevăraţii eroi ai naţiei noastre , la cei care au luptat şi  cei care luptă şi-n prezent pentru existenţa ei .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu