9 noiembrie 2013

Locul eroilor



         Un popor înainte de a fi cucerit prin forță trebuie mai întâi să fie supus din punct de vedere psihologic și spiritual . Cucerirea psihologică și spirituală are loc atunci când acel popor renunță la Credința lui , la Tradiția lui și mai ales la Eroii săi . Dacă un popor renunță la aceste trei elemente fundamentale întră într-o stare de declin datorată lipsei de repere spirituale și morale .


Ștefan cel Mare



       În prezent , Poporul Român trece printr-o astfel de perioadă dificilă datorită bombardamentului propagandistic care de mai bine de 20 de ani încearcă să-i curme dorința de a exista . Un astfel de exemplu este cel reprezentat de campania de “demitizare și decomunizare” a istoriei prin intermediul căreia se dorește scoaterea din istoriei a adevăraților eroi ai neamului și pângărirea memoriei lor și înlocuirea lor cu niște falși eroi . “Experții din prezent” vor să-i prezinte pe strămoșii noștri traci ca fiind “barbari” , pe Burebista ( 100 – 44 î.H ) , „imperialist” , pe Vlad Tepeș  (n. noiembrie 1431 - d. decembrie 1476, a domnit în Țara Românească în anii 1448, 1456-1462 și 1476 ) , „criminal” , pe Ștefan cel Mare „afemeiat” (n. 1433, Borzești - d. 2 iulie 1504, Suceava) , iar pe Mihai Viteazul  (n. 1558, Târgul de Floci - d. 9 august 1601, Turda) ca pe „un aventurier sau chiar un soi de proto-fascist” . Noua găselniță a acestor “experți” este transformarea trădătorilor în eroi , niște exemple elocvente în acest caz fiind “pastorul” Laszlo Tokes ( faptul că un iredentist ungur, cum este dânsul, a primit decorația Steaua României spune multe despre personalitatea celor care i-au oferit o astfel de disctincție nemeritată ) și Ion Mihai Pacepa .

              Ceea ce vor ei , este să ne alieneze , ceea ce trebuie să facem noi , este să luptăm împotriva acestor încercări mârșave de a ne scoate eroii din istorie , de a ne face să-i uitam și să-i înlocuim cu niște făcături . Acesta este și motivul pentru care locul eroilor se află în inimile noastre de români și trebuie să rămână în inimile noastre indiferent de „ bombardamentul mediatic anti-românesc ” care durează mai bine de două decenii .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu