19 octombrie 2013

Chevron , clasa politică și vaslueniii


        Brutalitatea cu care sunt tratați vasluenii care-și apără drepturile protestând împotriva abuzurilor provocate de către compania Chevron și tăcerea politrucilor în cazul acestui abuz , demonstrează încă odată faptul că România din prezent este un stat aflat sub ocupație chiar dacă într-un mod oficial se spune că-i liber și independent .

       Dominația străină în ziua de azi se manifestă într-un mod subtil și diferit față de dominația tipică deoarece actuala dominație are de partea ei un element fundamental și anume iluzia . Iluzia întreținută cu abilitate de mass-media prin intermediul căreia se dorește crearea unui sentiment de liniște atunci când trebuie adoptată o poziție fermă .





        Privatizările masive , distrugerea aproape în totalitate a industriei au făcut în așa fel încât controlul asupra economiei României , și implicit asupra României să revină entităților străine . Aceste entități străine având o asemenea influență au puterea de a dicta politrucilor modul în care să acționeze , iar în caz de urgență le pot dicta să asmuțească forțele de ordine împotriva celor care li se opun  .

        Însă chiar și aceste entități străine au o slăbiciune și anume : nelegitimitatea . Iar când această nelegitimitate este sesizată de către popor și poporul iese la luptă , atunci spațiul de manevră al acestor indivizi se micșorează . Un caz de acest fel este cel al bravilor vaslueni din Pungești care după mai bine de trei zile de rezistență au reușit să învingă . Chiar dacă greul luptei a fost purtat de către sătenii din Pungești,  nu sunt de neglijat nici acțiunile întreprinse de către toți cei care au luptat în alte părți ale României .

      Concluzia acestui articol este următoarea : entitățile străine sunt puternice , iluzia creată de mass-media de asemenea este puternică , însă cel mai puternic este poporul român deoarece doar el are dreptul de a-și decide soarta , iar atunci când este conștient de această putere aduce cu sine și schimbarea !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu