25 septembrie 2013

Miley Cyrus – despre conformismul non-conformist


       De curând atât în presa din România , cât și în cea internațională au apărut niște articole în care se discută despre marea transformare a fostei Hannah Montana , care dintr-o fată cuminte , a ajuns o rebelă doritoare să șocheze prin intermediul aparițiilor sale .

       Partea tragi-comică în acest caz al fetei cuminți devenită rea este cea a naivilor , în special a adolescenților care sunt șocați de ceea ce a făcut Miley Cyrus . În acest caz presa "liberă și democrată" și-a făcut cu brio treaba dând într-un mod artificial impresia că Miley Cyrus este cea care a ales să fie așa , dând într-un mod artificial impresia că ea este o rebelă și non-conformistă , ignorând faptul că alții hotărăsc  modul în care se va comporta ..
       Tot ceea ce a reprezentat din punct de vedere mediatic , Miley Cyrus a fost doar un personaj , fie un personaj reprezentat de o fată cuminte , fie unul reprezentat de o fată rea , însă doar un personaj .
     



       Cert este că Miley Cyrus este o fată reală însă naivii trebuie să facă diferența între cea reală și personajul pe care-l joacă .

       Personajul jucat de Miley Cyrus este prezentat de massmedia ca fiind unul rebel , anti-sistem și original .
       Acest articol are rolul de a sparge iluzia de rebeliune și originalitate . Un artist original este unul care-și crează singur versurile și stilul , nu unul care joacă un rol gândit de către alții ..

       Rebelul este acela care are curajul de a fi diferit , iar acest personaj nu este unul diferit , există o sumedenie de alte personaje care vor să șocheze , care vor să arate lumii cât de rebele sunt prin intermediul îmbrăcării unor haine sumare sau a mimării activităților sexuale pe șcenă .
        Ei bine, acest comportament nu este unul non-conformist deoarece întreaga noastră societate este în plină revoluție sexuală de mai bine de câteva decenii . Iar dacă societatea și puterea susține într-un mod tacit un astfel de comportament , asta înseamnă că acest tip de comportament nu este unul non-conformist , ci unul conformist , chiar comun .
         Vrei ca "artist"  să dansezi în fundul gol pe scenă ? Un alt " artist "  déjà a făcut acest lucru !
         Vrei să te dai rebel mimând sexul ? Există sute de mii de alți oameni care fac acest lucru, cu ce ești mai special decât ei ?

          Un artist cu adevărat rebel poate fi doar unul care este el însuși , care se comportă într-un mod decent și promovează un stil de viață tradiționalist și naționalist . Motivul ? Atât elementul tradiționalist, cât și cel naționalist face parte din elementele nedorite de actuala societate . Doar atunci când un element nedorit de societate , de liderii din umbră al acelei societăți , este promovat de un artist , atunci se poate vorbi de acel artist că este un rebel și un non-conformist .
           Pe de altă parte , toți cei care promovează degenerarea sunt cât se poate de conformiști deoarece sistemul actual este unul degenerat .
          
           
           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu