11 septembrie 2013

Esecul democratiei


       Din punctul de vedere al definiției "democrația" are la bază două cuvinte grecești : "demos" , care înseamnă "popor" și "kratos" care înseamnă "forță" , ea înseamnând "puterea poporului" , putere exercitată prin intermediul aleșilor săi
       Dar ce se întâmplă atunci când aleșii nu reprezintă interesul poporului , ci reprezintă un interes străin ? Ce se întămplă atunci când forța poporului adică dreptul de a alege este manipulată într-un mod în care să urmeze un interes străin ?

       Răspunsul este unul simplu : mass-media care urmează interesele străine este mână-n mână cu politicienii care de asemenea urmăresc interese străine , acest cuplu criminal reprezintă forța motrice a actualei "democrații" . Acesta este motivul pentru care actuala democrație reprezintă un eșec .
       Nu contează dacă cei care ne conduc sunt "de stânga" sau "de dreapta" , nu contează dacă este Băsescu , Ponta sau Antonescu deoarece toți acești indivizi urmăresc interese străine, atât în cadrul politicii interne cât și în cazul politicii externe .



       Un exemplu cât se poate de clar este cel al modului în care privesc criza din Siria . Atât Băsescu cât și Antonescu vor ca România să între în război împotriva Siriei , în acest demers ei nu încearcă să vadă care este părerea poporului față de un astfel de conflict deoarece ei știu că actualul sistem este doar o iluzie pentru naivii care cred că părerea lor contează .
       Singura părere care contează pentru politruci este aceea a superiorilor , a celor care au investit în ""tăcerea" lor, iar dacă superiorii vor război nu contează părerea poporului .

       Când Antonescu a zis că în cazul unui război cu Siria , "România va fi-n prima linie" s-a referit de fapt la românii care vor fi folosiți pe post de carne de tun luptând pentru interesele străine .
       Din punctul meu de vedere atunci când un cineva vorbește cu atât entuziasm despre prima linie atunci acea persoană trebuie să lupte în prima linie !
       Pai cum vine asta ? Vorbești cu entuziasm despre prima linie, însă vrei ca alții să lupte pentru tine ?
       Părerea mea este că toți politicienii care au o viziune similară cu cea a domnului Antonescu trebuie ca ei înșiși să ia "taurul de coarne" și să lupte în prima linie pe post de carne de tun .
        Așa mi se pare normal ca atunci când o persoană vorbește de război ,acea persoană să meargă să lupte în acel război nu să trimită pe altcineva să moară pentru interesele ei .
       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu