5 august 2013

Mitul extrem stangist despre Spartacus

     
     Un alt mit extrem stângist care trebuie spart este cel al modului fals în care a fost prezentată mișcarea de eliberare a bravului nostru strămoş Spartacus . Extremiştii de stânga se identifică cu Spartacus deoarece au văzut în el un soi de "rege al proletariatului internaţional " care a luptat împotriva Romei care într-un mod "natural" era văzută ca fiind  "burgheză" .




        Karl Marx (n. 5 mai 1818, Trier, Germania - d. 14 martie 1883, Londra, Marea Britanie) l-a considerat pe Spartacus ca fiind unul dintre eroii săi , considerându-l un caracter nobil ( aici îi dau dreptate ) , el fiind " un lider reprezentativ al proletariatului antic " ( însă Spartacus nu a fost doar liderul unui proletariat ci și liderul mișcării de eliberare al tracilor aflați în robie, el fiind atât liderul unui proletariat cât și un lider naționalist ).

Clara Zetkin ( stânga ) și Rosa Luxemburg ( dreapta )


      Al doilea exemplu , în acest sens, este reprezentat de catre Liga Spartakistă fondată de Karl Liebknecht, Rosa Luxemburg , Clara Zetkin ( 5 iulie 1857 - 20 iunie 1933 ) și alți militanți de stânga. Perioada de activitate cu intensitate maximă a fost în timpul revoluției germane din 1918, când s-a încercat provocarea unei revoluții similare cu cea a revoluției bolșevice din Rusia.
       Elementul fundamental uitat de către acești intelectuali a fost cel reprezentat de faptul că armata lui Spartacus chiar dacă avea un caracter internațional având în componența ei o sumedenie de popoare , totuși această armată avea un caracter etnocentric : trac pe de o parte și celtic pe cealaltă parte  .

Luptă între gladiatori


       Fără acest caracter etnocentric revolta sclavilor nu ar mai fi avut loc și din această cauză , acea armată multiculturală visată de către extrem stângiști rămâne doar un mit  . Pentru a explica acest aspect este nevoie de înțeles faptul că într-o școală tipică de gladiatori, proprietarul ar fi susținut multiculturalismul deoarece noii veniți nu s-ar fi înțeles și astfel revoltele la o anvergură înalță nu ar fi avut loc . Spre deosebire de proprietarii tipici , Lentulus Batiatus nu a respectat această regulă de a susține diversitatea și a făcut greșeala de a aduce la un loc oameni care proveneau din etnii similare și astfel fără să vrea a dat naștere unor nuclee revoluționare .
       După cum bine se vede acest aspect al creării de către o forță expansionistă într-un mod artificial de diversitate și multiculturalism pentru a distruge omogenitatea etnică nu este unul nou , în prezent, el doar fiind actualizat , luând o formă mult mai subversivă , dar în același timp mult mai eficientă decât cea veche care presupunea cucerirea prin violență fizică , metoda nouă presupune violență psihică și cucerirea subtilă a minților , cumințindu-le prin intermediul unui fals sentiment de pace .
       Istoria a demonstrat faptul că multiculturalismul nu îmbunătățește un neam ci-l face mult mai vulnerabil și ușor de cucerit . Un neam puternic este tolerant cu influențele străine pozitive , însă este și etnocentric luptând pentru ceea ce este al lui .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu