14 august 2013

Lupta impotriva obezitatii


     Pe lângă "lupta împotriva terorismului" și cea împotriva "încălzirii globale" de curând a apărut un nou conflict la scară mondială și anume "lupta împotriva obezității" . Chiar dacă toate aceste "lupte" sunt prezentate ca fiind niște elemente pozitive , aceste lupte nu reprezintă decât pretexte pentru mărirea aparatului de stat , pentru creșterea taxelor și scăderea libertăților  . 


Harta obezității

     O vorbă înțeleaptă spune în felul următor : "Iadul este pavat cu intenții bune" . În cazul de față "intențiile bune" sunt reprezentate de către aceste lupte duse într-un mod aparent pentru a ne proteja , dar tocmai această protecție reprezintă capcana în care mulți naivi cad .



     Pe viitor , sub pretextul luptei împotriva obezității ni se va spune ceea ce trebuie să mâncăm și ceea ce nu trebuie să mâncăm , ca mai apoi anumite alimente "incorecte politic" să fie practic interzise . Impunerea unor astfel de legi care au ca efect scăderea libertăților este făcută într-un mod lent și gradual , iar motivul principal al acestei schimbări încete constă în faptul că în cazul unei schimbări rapide până și naivii s-ar putea trezii din visare și vor putea adopta o poziție anti-sistem .
      Spre exemplu prima dintre măsurile pe care le are în vedere Comisia Europeană în lupta împotriva obezității  este impunerea de noi norme prin care să fie redusă prezenţa zahărului, a sării şi a grăsimilor saturate reţetele alimentelor, precum şi a numeroşilor aditivi . Sună bine , însă după cum am mai zis , este doar un pretext .
        Motivul care a contribuit la apariția "epidemiei de obezitate" nu este reprezentat de către încălzirea globală ci de către stilul de viață al acelor oameni . Lipsa de sport și de activitate generează obezitatea nu prezența zahărului sau a grăsimilor din alimente .
        Nu trebuie să fi un sportiv profesionist pentru a face sport și mai ales nu trebuie să renunți la toate grăsimile pentru a nu arăta ca o amibă , ci trebuie doar să duci o viață activă deoarece este gratis și benefic pe termen lung .
          
Secretul sănătății

    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu