12 august 2013

Europenism versus Europenism


    Problema "europenismului" actual constă în faptul că neagă drepturile neamurilor europene de a exista , distrugându-le din interior prin intermediul implementării diversității și al multiculturalismului . De fiecare dată când un politruc europenist spune că un oraș sau o țară nu este îndeajuns de divers/diversă înseamnă că în acel oraș sau în acea țară sunt prea mulți albi . Este trist faptul că mulți naivi cred ceea ce debitează politrucii și încep să creadă că "diversitatea este o binecuvântare" , că "multiculturalismul este un pas necesar" deoarece  diversitatea și multiculturalismul reprezintă de fapt elementele negative care pe termen lung distrug națiunea din interior , distrugându-o din punct de vedere etnic și rasial .


Jurgen Habermas

     Această distrugere lentă a popoarelor reprezintă din păcate punctul fundamental al concepției europeniste . Unul dintre principalii gânditori ai acestei concepții a fost ( și încă este ) Jürgen Habermas (n. 18 iunie 1929 în Düsseldorf ) , el a spus că scopul fundamental al concepției europene este cel de a face "trecerea de la etnos la demos " . Sună foarte sofisticat aceste vorbe , dar în spatele complexității jocului de cuvinte se ascunde esența și anume crudul adevăr pe care-l ascund . În traducere liberă trecerea de la etnos la demos înseamnă distrugerea popoarelor și transformarea lor într-o masă amorfă ușor de controlat .
      O altă concepție de natură social-politică  inventată de către  Jürgen Habermas a fost cea de "patriotism constituțional " . Din punctul de vedere al acestei concepții cetățenia se bazează pe valori și morală mai mult decât pe originea istorică sau cea etnică .
       Prima dată când am auzit de această concepție mi-a venit în minte o multitudine de întrebări : Acest individ chiar crede ceea ce spune ? Dacă nu , asta înseamnă că este bine plătit să promoveze această idee ? Și dacă nu , asta înseamnă că acest individ a dezvoltat o teorie bazată pe propria lui imaginație , imaginație bogată ce-i drept , însă lipsită de realism .
         Motivul pentru care această concepție este lipsită de realism constă tocmai în faptul că patriotismul și naționalismul se fondează pe o istorie comună și pe o etnie . De asemenea morala și valorile rezultă tocmai din cultura națională a unui popor .
          Pentru a înțelege acest aspect voi da un exemplu . Bazele culturii chineze au fost fondate de către chinezi , iar cultura de bază a Chinei este cultura chineză . Își poate imagina cineva că poate exista o nație chineză fără chinezi , evident că nu ! Ținând cont de acest aspect cine-și poate imagina că Europa poate exista fără europeni și cultură europeană .
         Din fericire pentru adevărata Europă , au existat și adevărați europeniști care respectau dreptul fiecărei națiuni și promovau federalismul .

Aurel Constantin Popovici


         Unul dintre acești adevărați europeniști a fost Aurel C. Popovici (n. 16 octombrie 1863, Lugoj - d. 9 februarie 1917, Geneva) . El de asemenea a avut o viziune federativă asupra Europei în care toate popoarele să colaboreze pentru un bine comun . Însă spre deosebire de falșii europeniști care în prezent ne bagă pe gât multiculturalismul , Aurel C. Popovici a avut o viziune mult mai realistă deoarece a înțeles faptul că o Europă puternică și stabilă poate fi doar o Europă a popoarelor, o Europă a Naționalismului , nu o Europă multiculturală și cosmopolită .Acest mare gânditor român a înțeles că stabilitatea și cultura viguroasă sunt niște elemente caracteristice Naționalismului , naționalism la care să aibă dreptul fiecare popor european , de la cel mai mic la cel mai mare , această concepție a fost pusă într-un con de umbră ( însă nu va mai rămâne deoarece într-un viitor apropiat din ce în ce mai mulți oameni vor afla despre ea ) .
          Europenism versus europenism înseamnă conflictul dintre adevărata Europă , cea reprezentată de Aurel C.Popovici și falsa europă reprezentată de către pseudo-europeniști care ne vorbesc de false valori europene .
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu