1 iulie 2013

Tracii lui Burebista si Straight Edge

 


Burebista

      Burebista ( 70 - 44 î.H ) a fost consemnat în istorie ca fiind cel care : "Ajuns in fruntea neamului său care era istovit de războaie dese, getul Burebista s-a înălțat atât de mult prin exerciții, abținere de la vin și ascultare față de porunci, încât în câțiva ani a făurit un stat puternic și a supus geților cea mai mare parte din populațiile vecine, ajungând să fie temut chiar și de romani ".
      Marele Burebista a făcut din poporul său o putere prin intermediul exercițiilor care i-au ajutat să se întărească atât fizic cât și spiritual . Pe de altă parte "abținerea de la vin" i-a ajutat de asemenea din punct de vedere fizic și spiritual deoarece prin abținerea de la alcool, mințile lor au fost eliberate , iar odată cu eliberarea minților , trupurile și spiritele lor s-au întărit .
      Liderul trac a înțeles importanța sportului și de asemenea a înțeles faptul că o viață sănătoasă , lipsită de dependențe ajută atât individul cât și națiunea .



       Modelul propus de către Burebista este valabil și-n ziua de azi deoarece "exercițiile" și "abținerea de la vin" , reprezintă un mod de "a te înălța" ( adică de a te face puternic atât din punct de vedere fizic , cât și spiritual ) . Însă este important de reținut faptul că această rețetă veche, trebuie adaptată, însă asta nu înseamnă că trebuie să "supunem popoarele vecine" sau să ne impunem într-un mod abuziv punctul de vedere, fiindcă dreptul de a alege reprezintă unul dintre drepturile fundamentale și alegerea de a deveni straight edge este una personală , este la latitudinea respectivei persoane dacă vrea să devină puternică și liberă de sub influența distructivă a drogurilor , tutunului și a alcoolului .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu