6 iulie 2013

Bakunin , Marx şi Naţionalismul

        
       Mihail Alexandrovici Bakunin (n. 30 mai 1814, Priamuhino, gubernia Tver, Imperiul Rus, d. 1 iulie 1876, Berna, Elveția) şi Karl Heinrich Marx (n. 5 mai 1818, Trier, Germania - d. 14 martie 1883, Londra, Marea Britanie) chiar dacă au fundamentat două concepte economico-politice care aparţin aceluiaşi spectru politic , anume celui stângist , totuşi între anarhismul original şi comunismul marxist au existat deosebiri notabile , deosebiri care în prezent încetează să existe .

Mihail Bakunin


         Motivul pentru care am pus accentul pe noţiunea de anarhism original este reprezentat de faptul că-n prezent mulţi se declară anarhişti, pun monopol pe noţiunea de anarhism , dar totuşi nu sunt anarhişti !


Karl Marx

         Mai precis , deosebirea fundamentală între anarhismul original şi comunismul marxist consta în modul în care vedeau naţionalismul . Comuniştii marxisti acceptă naţionalismul atunci când vine din partea unor "popoare proletare" împotriva "popoarelor burgheze" . Această premisă marxistă de tratare a naţionalismului o au şi neo-marxiştii deghizaţi în liberali europenişti deoarece aceştia acceptă şi susţin naţionalismul minoritarilor , în timp ce neagă şi resping naţionalismul majoritarilor ca fiind  "fascist , rasist" . Evident că acesta este un dublu standard care joacă rolul de praf în ochi naivilor  încrezători în  multiculturalism . Această susţinere a naţionalismului minoritarilor nu este făcută pentru a "dezrobi popoarele" , ci pentru a distruge popoarele din interior , din punctul lor de vedere această distrugere din interior a popoarelor are rolul de a da naştere "poporului pământean fără clase , fără rase şi fără frontiere " . Ştiu că sună bine această utopie însă rezultatele punerii în practică a acestei teorii marxiste contrazic teoria în sine deoarece multiculturalismul şi conflictele interetnice nu duc la crearea unui popor pământean ci dau naştere la ură şi genocid .
         Pe de altă parte , tatăl anarhismului original , Bakunin avea o viziune cu totul diferită faţă de naţionalism deoarece nu vedea în naţionalism un instrument , ci rezolvarea problemelor mondiale . Din punctul de vedere al lui Bakunin toate popoarele aveau dreptul ( şi au ) la naţionalism , dar pentru a-mi demonstra veridicitatea spuselor voi cita fragmentul din lucrarea "Anarhismul şi lupta pentru Eliberare" : " Naţionalitatea , este un fapt istoric şi ca toate elementele reale, are dreptul la o acceptare generală . Fiecare popor şi fiecare persoană este involuntar ceea ce este cu adevărat şi are dreptul să fie ea însăşi  . Naţionalitatea nu este un principiu , este un fapt legitim exact ca individualitatea . Fiecare naţionalitate , puternică sau slabă , are dreptul incontestabil de a fi ea însăşi să trăiască conform naturii saleAcest drept este pur și simplu corolarul unui principiu general de libertate . "
        După cum bine se vede , pentru tatăl anarhismului , naţiunea nu era o "construcţie socială" , iar naţionalismul nu era un element negativ , ci un element pozitiv , opus imperialismului , un drept al fiecărui popor indiferent de mărimea sau forţa sa .

 
Simbol Antifa




         Dacă tatăl anahismului vedea naţionalismul ca pe ceva pozitiv , atunci de ce aşa-zişi anarhişti moderni , anume antifa văd în naţionalism răul suprem ? Răspunsul este unul simplu , anarhismul original a fost denaturat de către noua generaţie de anarhişti , "post-bakuniană" , de către Emma Goldman & co, deoarece această nouă generaţie a exclus naţionalismul  .
         De-a lungul timpului Mihail Bakunin a fost acuzat şi de antisemitism deoarece a criticat legătura dintre extremiştii de stânga şi bancherii evrei : " Lumea de acum este la mâna lui Marx pe o parte şi la mâna lui Rothshild pe de cealaltă parte . Ştiu că pare ciudat , dar care ar putea fi legătura între socialism şi o bancă centrală ? Punctul este reprezentat de către socialismul autoritar , comunismul marxist care doreşte o centralizare a statului şi acolo unde există o centralizare a statului trebuie să fie şi o bancă centrală , iar acolo unde există o astfel de bancă centrală , vor fi întâlniţi evrei care speculează munca oamenilor ( aici este vorba de evreii bancheri ) " .



      Legătura dintre bancherii şi extremişti de stânga de origine evreiască este una cu vechime . Mihail Bakunin care iniţial a fost prieten cu Karl Marx a descoperit această legătură . Chiar dacă existenţa acestei legături pare de natură conspiraţionistă , ea este cât se poate de reală şi mai mult decât atât are şi o continuitate istorică . De la Karl Marx până la Emma Goldman şi de la Emma Goldman până la George Soros .
      Rolul acestui articol este acela de a demonstra impostura Antifa , impostura neo-marxiştilor camuflaţi în anarhişti . După cum bine s-a văzut , "tatăl anarhismului" , Mihail Bakunin nu era împotriva naţionalismului , ci împotriva imperialismului . Dacă tatăl anarhismului nu era împotriva naţionalismului şi a patriotismului , atunci cum se face că anarhiştii moderni se află pe poziţii contrare ? Motivul este unul simplu : ei sunt nişte impostori care sub pretextul luptei contra fascismului neagă dreptul la existenţă a naţiunilor ! 
      Singurul mod prin care adevărul şi dreptatea pot fi protejate este lupta, lupta atât împotriva Antifa, cât şi împotriva Capitalismului sălbatic fiindcă aceste două elemente , aparent diferite , reprezintă feţe ale aceleiaşi monede !
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu