25 iunie 2013

Dii


     Istoria multimilenară a neamului românesc a demonstrat faptul că Dii nu a fost ( și este ) doar o exclamație folosită în mânuirea cailor , ci și numele unui trib trac . Dii a fost un trib trac independent a cărui membrii trăiau la poalele munților Rodopi . Ocupația de bază a acestui trib era perfecționarea artei războiului, tracii dii fiind recunoscuți ca fiind niște spadasini redutabili .

Cavalerie tebană


     Eficiența lor se datora antrenamentului , care începea încă din copilărie . Mulți oameni intoxicați de propaganda corectă politic și pacifistă ar considera un lucru oribil ca odrasele lor să învețe arta războiului încă de mici , dar , în schimb nu ar considera atât de oribil intoxicarea odraslelor cu propagandă extrem stângistă venită via tv și programe școlare . Acești oameni sunt incapabili să înțeleagă importanța cunoașterii artei războiului , cunoaștere care care face diferența între cei care vor să existe și cei care aleg să moară .
    Un tânăr care de mic cunoaște arta războiului va face față mult mai ușor provocărilor vieții față de un tânăr crescut într-un spirit corect politic .

Războinici dii


     Tucidide ( 460-398 î.Hr .) , om politic și istoric grec ( care la rândul său avea sânge trac, tatăl său fiind căpetenia tracă Olorus ) , a menționat faptul că Dii erau cei mai războinici dintre soldații armatei lui Sitalces , intervenția lor împotriva cavaleriei tebane fiind decisivă pentru victoria tracilor împotriva oștilor tebane .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu