10 martie 2013

SNC - cel mai mare dusman

           
         De obicei , atunci când un popor trece printr-o perioadă grea se află în căutare de răspunsuri , atunci când acele răspunsuri nu vin, apare paranoia .
         Această paranoie dă naştere dorinţei de a găsi vinovaţi şi de a-i pedepsi, indiferent dacă vinovaţii respectivi au vreo vină sau este doar rodul imaginaţiei .
         Cel mai mare duşman al Neamului Românesc nu este un popor străin, ci ignoranţa, deoarece această ignoranţă ne face slabi în faţa adversarilor noştri .
          Este evident că într-o lume în care cel mai puternic se impune în defavoarea celui slab, există influenţe politice străine, de cele mai multe ori nefaste , dar toate aceste influenţe reprezintă de fapt modul în care străinii vor să se impună .

          Străinii se vor impune atât timp cât noi le vom oferi premisele pentru a se impune . Noi românii trebuie să  înţelegem că lumea în care trăim nu este o lume a "solidarităţii umane" sau "o lume în care, încetul cu încetul, va domni pacea eternă ". Lumea în care trăim este formată din popoare , iar popoarele puternice se impun împotriva celor slabe , chiar dacă această impunere nu are un substrat moral , ea reprezintă singura lege pe care toţi oamenii o respectă într-un mod instinctual , această lege este cea a forţei . 
           Nu trebuie să îi urâm pe cei puternici pentru că ne domină, noi trebuie să învăţăm modul în care au devenit ei puternici, pentru ca la rândul nostru să devenim puternici , doar atunci când vom fi puternici vom fi imuni la puterea influenţei lor .
           Pentru a mă face mai bine înţeles voi da două exemple : ce au făcut chinezii şi japonezii atunci când au văzut că începuseră să fie dominaţi de către puterile străine ? Au început să îi urască pe cei mai puternici ? Nu , elita lor şi-a dat seama că rămăseseră în urmă şi din această cauză au început un proces de modernizare a armatei şi a societăţii .

Soldat chinez din timpul dinastiei Qing


         Ce a reprezentat Era Meiji ( 1868 - 1912 ) a lui Mushito pentru japonezi , Mişcarea de Auto-Întărire ( 1861 - 1895 ) a lui Li Hongzhang a reprezentat  pentru chinezi . Aceste mişcări au avut rolul de a reduce discrepanţa dintre ei şi puterile mondiale, prezentul demonstrându-ne faptul că japonezii şi chinezii au reuşit să aibă o putere comparabilă cu cea a puterilor europene .
         Noi românii trebuie să preluăm aceste exemple sănătoase, ale naţiunilor din Extremul Orient, deoarece aceste naţiuni au înţeles natura puterii şi nu au început să caute vinovaţi .


 Împăratul Meiji ( 明治天皇 ) (n. 3 noiembrie 1852 - d. 30 iulie 1912) 
          Pentru a înfrânge cel mai mare duşman al Neamului Românesc, şi anume Ignoranţa, este nevoie de educaţie şi de o mentalitate sănătoasă. O educaţie bună are atât o valoare spirituală cât şi mentală, căpătată prin studierea înţelepţilor antici, cât şi prin studierea clasicilor români ( cum ar fi Mircea Eliade, Nae Ionescu , Constantin Noica ) . Un alt tip de educaţie este cel al educaţiei fizice , o naţiune puternică este o naţiune sănătoasă atât din punct de vedere mintal , dar şi fizic .
           O mentalitate sănătoasă este cea care te învaţă să lupţi pentru a deveni mai înţelept şi mai puternic decât adversarul tău , să nu te lamentezi şi să nu urăşti,  românii nu trebuie să urască , românii trebuie să fie puternici , iar puterea nu se obţine prin ură , ci prin dragoste faţă de Muncă , Dumnezeu şi Strămoşi .
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu