7 martie 2013

300 tinta Iran

         Massmedia din prezent ca orice instrument de manipulare creează într-un mod artificial "băieţi răi" şi "băieţi buni" argumentând că băieţii buni sunt reprezentaţi de către statele "democratice" din vest , în timp ce  "băiatul cel rău" ," durul ", " ameninţarea la pacea mondială " este Iranul .
         Creatul de iluzii nu este meseria mea şi din această cauză trebuie să ajut oamenii să înţeleagă faptul că "băiatul bun" la nivel mondial este de fapt cel mai puternic, nu neapărat cel mai moral.
         Dacă în 2003 , se spunea despre Irak că reprezenta un pericol pentru pacea mondială , în prezent , după ce Irakul a fost "democratizat" , anumiţi indivizi foarte bogaţi şi influenţi la nivel mondial s-au gândit că trebuie să creeze de data aceasta isterie prin intermediul massmediei la adresa Iranului , să prezinte Iranul ca fiind o problemă pentru pacea mondială .
         Şi la nivelul României , tot prin intermediul massmediei şi al politrucilor , a început să fie propagată ideea conform căreia Iranul reprezintă o problemă pentru democraţie  .
         Motivul adevărat pentru care Iranul reprezintă "băiatul rău" , constă în faptul că această ţară deţine rezerve impresionante de petrol, în plus faţă de acest aspect economic , mai există un aspect geopolitic reprezentat de poziţia geografică a Iranului , poziţie care îi permite să fie o putere regională şi să reprezinte un important centru economic.

Ayatolahul Khomeini


          În anul 1979 a avut loc revoluţia Iraniană, condusă de către Ayatolahul Ruhollah Musavi Khomeini (n. 24 septembrie, 1902 – d. 3 iunie, 1989), această revoluţie a făcut în aşa fel încât rolul regional al Iranului să crească datorită faptului că resursele petroliere ale ţării au fost naţionalizate.
          Filmul 300 are nişte hibe la nivel istoric, hibe care sunt prezente acolo nu datorită ignoranţei scenariştilor , ci din motive politice .
          Primul motiv politic este acela de a pune într-o lumină proastă pe strămoşii iranienilor , şi anume pe ahemenizii persani ,iar al doilea este cel reprezentat de către corectitudinea politică .
          Filmul îi prezintă pe persani ca fiind nişte barbari necivilizaţi , însă realitatea istorică este alta şi anume că persanii nu doar că nu au fost nişte "barbari" , ei chiar au ridicat o civilizaţie impresionantă .



Nemuritorii din istorie

Nemuritorii din 300


     












                                                                                                
         

      Corectitudinea politică din film a constat în faptul că Nemuritorii , care reprezentau elita armatei persane , erau prezentaţi ca fiind un soi de ninja hidoşi, realitatea istorică contrazice această imagine falsă deoarece nemuritorii nu erau nişte hidoşi , ci nişte soldaţi bine îngrijiţi .



     
 
Xerxes din istorie
Xerxes din Film












  







          Al doilea element corect politic este cel reprezentat de către efeminarea liderului persan , Xerxes ( 519 - 465 î.H ) , care în film arăta ca un metrosexual cu multe piercinguri, realitatea istorică contrazice varianta filmului deoarece Xerxes nu a fost un metrosexual , ci a avut puternice caractere masculine .


Generali persani


          Ultimul element corect politic a fost acela al generalilor negrii din armata persană . Perşii din punct de vedere rasial aparţin şi au aparţinut rasei albe, chiar dacă mulţi dintre ei au un ten măsliniu datorat asimilării de elemente semitice, dravidiene, dar şi al climei .
          Acest aspect rasial  reprezintă un impediment atât pentru cei care cred într-o "rasă pură" , dar şi pentru cei care cred că toţi oamenii sunt la fel şi ca "nu există rase " . Apartenenţa la o rasă  nu este dată doar de către culoarea pielii , ci şi de către alte caracteristici fiziologice cum ar fi : înălţimea , poziţia bazinului şi forma craniului .
           Persanii reprezintă o dovadă a faptului că la baza oricărui popor se află o rasă , însă acea rasă de-a lungul istoriei poate asimila elemente străine atât timp cât îşi păstrează esenţa iniţială intactă . Este fals să se creadă că un popor în prezent este 100% pur din punct de vedere rasial sau poate să fie astfel , dar în acelaşi timp este greşit să se creadă că un popor poate exista atunci când esenţa lui rasială iniţială a încetat să existe .
          Concluzie : Este important de ştiut modul prin care massmedia deformează atât realitatea istorică cât şi realitatea cotidiană pentru a putea să avem o imagine de ansamblu adevărată.
      
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu