3 februarie 2013

SNC - A Treia Cale

             În primul rând, înainte să prezint ceea ce este A Treia Cale din punct de vedere politic, va trebui să fac anumite precizări de ordin moral . Istoria a demonstrat faptul că atunci când la cârma unei ţări s-a aflat o elită cu o gândire sănătoasă , respectuoasă cu tradiţiile, dar în acelaşi timp deschisă către inovare , poporul a prosperat , însă atunci când la cârma unei ţări s-a aflat o elită coruptă, avidă după bogăţii , şi adeptă a unui extremism, situaţia ,mai devreme sau mai târziu, a degenerat .
             De asemenea este important de ştiut că "experţii în materie de politică" care prezintă extrema dreaptă că fiind un fenomen politic apărut "datorită intoleranţei albilor" sau datorită " mediului de supremaţie a albilor " a popoarelor native europene, mint într-un mod deliberat, deoarece înainte de apariţia extremei drepte , extrema stângă deja exista şi începuse să-şi arate colţii şi să demonstreze ( prin acţiunile sale ) faptul că în spatele fanteziilor internaţionaliste, în spatele sloganelor umaniste se ascundea dorinţa de a îngenunchea popoarele şi a le transforma în simple mase lipsite de păreri personale, identitate şi mai ales lipsite de Credinţă .

Bela Jun


                 Acesta este şi motivul pentru care excesele extremismelor de stânga au dat naştere extremei drepte, deoarece oamenii exasperaţi de atâta "dreptate" şi  "egalitate " impuse cu bâta au reacţionat, la rândul lor agresiv, apărându-se . Puţini istorici au curajul să spună că înainte de apariţia Partidului Naţional-Socialist, a existat o Republică Socialistă a Bavariei condusă de către Eugen Levine şi o Republică Socialistă a Ungariei condusă de către  Béla Kun, inițial Béla Cohen, (n. 20 februarie 1886, Lele, în română Lelei, Comitatul Sălaj - d. 29 august 1938 Uniunea Sovietică) .

Eugen Levine


                Atât poporul ungar, cât şi poporul german , când au putut scăpa de extremiştii de stânga au făcut-o fără să stea mult pe gânduri . Poporul ungar a fost eliberat de către armata română în anul 1919, în timp ce eliberarea poporului german a fost animată de către acţiunea curajoasă a lui Anton  Graf-Valley ( 4 Februarie 1897 - 29 iunie 1945 ) de a îl ucide pe Kurt Eisner ( 14 mai 1867 - 21 februarie 1919 ) , unul dintre liderii Republicii Socialiste Bavareze, prim-ministrul acesteia .
                Dacă extrema stângă a reprezentat un "progres democratic" atunci cum se face că popoarele respective i-au aclamat pe cei care i-au scăpat de această utopie extremistă ? 

Anton Graf-Valley


                Din punct de vedere social şi economic, A Treia Cale  reprezintă echilibrul dintre Comunism şi Capitalism, deoarece este nevoie de un echilibru , de o cale între condamnarea la egalitarism prin comunism şi condamnarea la o inegalitate socială extremă prin capitalism. Ambele , atât egalitarismul , cât şi inegalitatea socială extremă, reprezintă o problemă deoarece sunt anti-personale şi produc alienare ( oare din ce cauză în ziua de azi boala cea mai fregventă este depresia, când se presupune că oamenii trăiesc în libertate şi democraţie ) .
                Pentru ca aceste două elemente negative să înceteze este nevoie de existenţa claselor sociale, dar în acelaşi timp, prăpastia ce desparte clasele sociale trebuie să dispară , astfel se ajunge la un echilibru prin care dispar frustrările generate de către discrepanţele economice, atât teoretic cât şi practic .
                Din punct de vedere cultural şi tehnologic, A Treia Cale susţine atât Conservatorismul, cât şi Progresismul, fiindcă un Conservatorism fără Progresism duce la stagnare, pentru a întări veridicitatea spuselor mele voi da două exemple reprezentate de două mari popoare : poporul japonez şi poporul chinez, influenţa lor culturală, spirituală şi morală, este recunoscută de către întreg mapamondul, însă chiar şi aceste popoare capabile au avut perioade în care au stagnat .
                 Dinastia Manchu sau Qing a condus destinele poporului chinez pentru aproape 300 de ani, între 1644 și 1912. În timpul acestei dinastii, din punct de vedere cultural, China a prosperat, însă din punctul de vedere al progresului tehnic a stagnat, datorită faptului că şi-a închis porţile pentru exterior şi astfel nu a mai făcut niciun progres în drumul spre modernizare.

Li Hongzhang


                Trezirea Chinei a fost înfăptuită de către oamenii care au avut curajul să spună că drumul pe care îl urma China, era unul greşit, dintre acei oameni curajoşi amintesc pe Li Hongzhang ( 15 februarie 1823 - 7 noiembrie 1907 ), cel care a început procesul de modernizare al armatei chineze şi Sun Iat-sen, (n. 12 noiembrie 1866 – d. 12 martie 1925), cel care a început procesul de trezire al poporului chinez din letargie .
                Pentru Japonia, perioada Edo ( Tokugawa ) , ( 1603 - 1868 ) de asemenea a reprezentat o perioadă de înflorire culturală pentru poporul japonez , însă regimul început de Ieyasu Tokugawa (徳川家康 ) , (n. 1542 - d. 1616) nu a acţionat atât de bine din punctul de vedere al progresului, deoarece Japonia, în timp, a devenit o ţară închisă pentru înfluenţele străine .

Sakamoto Ryuma


                 Trezirea Japoniei a fost făcută tot de către oameni curajoşi ca Sakamoto Ryuma (坂本 龍馬, 3 Ianuarie , 1836 –  10 Decembrie 1867), oameni care au spus că este nevoie de o schimbare şi care au pus Japonia pe calea Progresului, transformând feudalismul într-o amintire.
                 Motivul pentru care i-am ales pe chinezi şi japonezi este reprezentat de faptul că ei au reuşit să meargă pe calea progresului, fără să ignore interesele lor naţionale şi mai ales, fără să renunţe la Cultura lor naţională .
                 Pe de altă parte, popoarele care aplică un Progresism lipsit de Conservatorism merg, cu voie sau fără de voie, pe calea autodistrugerii lor etnice. Exemple elocvente în acest sens sunt reprezentate de către popoarele vestice ale Europei, cel mai straniu exemplu este cel al englezilor care au devenit minoritari în propria lor capitală, Londra .
                 După cum bine se vede , Conservatorismul fără Progresism duce la stagnare , Progresismul fără Conservatorism, duce spre autodistrugere etnică. Acesta este şi motivul pentru care un popor pentru a evolua, dar în acelaşi timp pentru a exista în timp, are nevoie atât de Conservatorism, cât şi de Progresism .
                 A Treia Cale este aplicabilă şi la nivelul proprietăţii, deoarece într-un stat trebuie să existe, atât proprietate privată, cât şi proprietate de stat, deoarece doar în acest fel se poate evita dominaţia unui grup asupra poporului. Dacă există doar proprietate privată, poporul este dependent de afacerişti, în cazul în care există doar proprietate de stat, poporul este dependent de stat . Un popor cu adevărat liber nu este dependent nici de afacerişti, cât nici de stat .
                 A Treia Cale respectă atât dreptul individual, cât şi cel colectiv, atunci când există doar dreptul colectiv individul este strivit, însă atunci când există doar drept individual, poporul este cel strivit deoarece promovarea unui individualism extrem duce la dezintegrare şi la alienare.
                Omul pentru a avea o armonie mintală are nevoie atât de conştiinţă individuală, cât şi de conştiinţă colectivă, deoarece fără conştiinţă individuală omul renunţă la personalitatea sa şi devine practic parte a unei turme, ghidată de un oarecare cioban, în acelaşi timp, omul dacă renunţă la conştiinţa colectivă, va pierde un puternic suport psihologic şi în timp va deveni uşor de manipulat .
                A Treia Cale reprezinta modul în care iluziile extrem-stângiste vor fi risipite, iar astfel Poporul Român împreună cu popoarele Europei şi ale întregii lumi vor înţelege unde se află adevărul.
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu