24 ianuarie 2013

Regii Mitologici ai Traciei - Asteropaios

             Asteropaios a fost regele tracilor paeoniani, care a luat parte la războiul troian , spijinindu-i pe troieni . El a fost fiul lui Pelagon, nepot al zeului-râu Axious și a muritoarei Periboeia .

Sulițaș Trac


                Asteropaios pe lângă faptul că era un războinic viteaz, mai avea o calitate remarcabilă care îl făcea de două ori mai redutabil ca sulițaș, aceea de a fi ambidextru ( el avea puterea să arunce două sulițe în același timp ) .
                Acest războinic trac s-a diferențiat în timpul ofensivei troiene, care viza crearea unei breșe în zidul aheilor, pentru a-i permite lui Hector să înainteze adânc în tabăra adversă . După un șir de lupte dure, aheii au reușit să respingă atacul troian .


Troienii luptând cu aheii


             De data aceasta, aheii trec la ofensivă fiind conduși chiar de Ahile . Dintre războinicii troieni, Asteropaios este primul care vrea să se confrunte cu Ahile , astfel cei doi eroi angajându-se într-o luptă de unu-la-unu . Ahile se năpustește cu sabia asupra lui Asteropaios, Asteropaios ripostează aruncând simultan două sulițe, una dintre aceste sulițe lovește scutul lui Ahile în timp ce a doua lovește antebrațul drept a lui Ahile, făcându-l pe acesta să sângereze abundent, Ahile însă nu renunță la luptă și îi aplică o lovitură mortală lui Asteropaios, trupul eroului rostogolindu-se și căzând în râu.

Ahile ucigându-l pe Asteropaios

                  Un sfârșit tragic pentru un erou care merita mai mult .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu