29 noiembrie 2012

Turanismul - Intre Mit si Realitate

   Românii pentru a ştii cum să se apere, pentru a ştii cum să contracareze ofensiva ideologică adversă trebuie să cunoască şi să înţeleagă acea ideologie fiindcă odată cu înţelegerea ei se pot depista elementele slabe, iar odată cu depistarea elementelor slabe acea ideologie poate fi uşor contracarată cu argumente.
   Eu consider necesară această contracarare deoarece atunci când un concept politic ameninţă într-un mod iraţional destinul şi dreptul la existenţă a Neamului Românesc din Transilvania şi a multor altor neamuri, atunci trebuie acţionat !

Attila


      Mitul Turanist reprezintă fundamentul Naţionalismului Ungar în starea lui imperialistă. Acest mit leagă destinul ungurilor cu cel al hunilor, făcându-l pe cel mai cunoscut lider al acestora, Attila ( n. 406 – d. 453) un strămoş legitim. Această concepţie chiar dacă este una trasă de păr, are un caracter anti-Românesc deoarece ea spune că ungurii au fost primii veniţi în Transilvania, ei fiind acolo înainte de cucerirea ungară a Transilvaniei. Partea bună din punct de vedere istoric este reprezentată de Cronica lui Anonymus în care este prezentată lupta românilor nativi ai lui Gelu împotriva invadatorilor maghiari.

Armin Vambery


     Un lucru amuzant a avut loc acum ceva timp în legătură cu un naţionalist ungur care s-a speriat de faptul că ar putea avea rădăcini evreieşti. Această frică este una nefondată pentru un adept al naţionalismului de tip Turanist şi voi explica de ce. Motivul pentru care această frică este nefondată este reprezentat de faptul că primii fondatori ai Turanismului au fost evrei, Armin Vambery ( 17 martie 1832  - 15 septembrie 1913 ), Vilmos Hevesy şi Ignac Goldziher ( 22 iunie 1850 - 13 noiembrie 1921 ).

Ignac Goldzigher


      Un alt aspect amuzant al Turanismului Ungar este reprezentat de "maghiarism" , adică cel al omogenităţii etniei ungare. Această omogenitate etnică este una fantezistă din cauză că ea nu a existat. Maghiarizarea a însemnat asimilarea de către unguri a popoarelor conlocuitoare de origini româneşti, slave, germanice şi semitice.

Lajos Kossuth


     Două exemple grăitoare în acest sens, a lipsei de omogenitate a ungurilor, sunt reprezentate de doi reprezentanţi de seamă ai naţionaliştilor unguri şi anume Lajos Kossuth (n. 19 septembrie 1802, Monok, Ungaria – d. 20 martie 1894, Torino) şi Ferenc Szálasi (n. 6 ianuarie 1897, Kassa, în Austro-Ungaria - d. 12 martie 1946). Dacă familia lui Lajos Kossuth avea rădăcini slave, şi anume slovace, cazul lui Ferenc Szalasi este unul şi mai amuzat, el având un singur bunic ungur. Dacă în cazul unor reprezentanţi de seamă nu exista acea omogenitate etnică, atunci cum se poate vorbi de o puritate maghiară ?

Ferencs Szalasi


    În prezent Mitul Turanist s-a îmbogăţit cu un nou element, mai absurd decât celelalte. Mulţi turanişti creştini unguri consideră că Iisus Hristos, Fiul Domnului, nu a fost evreu ci un prinţ Part. În primul rând Iisus Hristos nu avea cum să fie part şi în al doilea rând ce legături au ungurii, popor fino-ungric cu parţii care erau iranieni ?

Iisus Hristos


     Un reprezentant contemporan al concepţiei turaniste, naţionalist-iredentiste ungare, Csibi Barna pe lângă faptul că a defăimat memoria lui Avram Iancu (n. 1824, Vidra de Sus - d. 10 septembrie 1872, Baia de Criș, Hunedoara) spânzurând o păpuşă care îl reprezenta pe eroul român, el nu şi-a cerut scuze pentru această faptă ci, mai mult de atât,  îşi susţine punctul de vedere spunând că Avram Iancu a fost un criminal şi un adversar al neamului ungar.El a mai spus că situaţia ungurilor din Transilvania este similară cu cea a scoţienilor din Marea Britanie.

Avram Iancu


      În primul rând, Avram Iancu nu a dus o politică agresivă fiindcă el a luptat împotriva ofensivei ungare, ofensivă care viza etnicii români din Transilvania, el nu a încercat să îi cucerească pe unguri. Este adevărat că au existat victime în ambele tabere fiindcă aşa se întâmplă într-un război dar asta nu înseamnă că românii sunt agresorii deoarece nu ei au început războiul !
      În al doilea rând , situaţia scoţienilor nu este aceeaşi cu cea a secuilor unguri deoarece secuii nu sunt nativi în Transilvania în timp ce scoţienii reprezintă o populaţie nativă din Marea Britanie motivul este reprezentat de faptul că scoţieni nu au invadat Marea Britanie în secolul X, cum au făcut ungurii în Transilvania, fiindcă ei ( scoţienii ) erau deja acolo.
     Ţinând cont de situaţia actuală grea a popoarelor native europene, indivizii care vor să creeze conflicte între neamurile nativ europene, chiar dacă se auto-intitulează naţionalişti, ei nu sunt adevăraţi naţionalişti deoarece un naţionalist se gândeşte la soarta poporului său şi nu încearcă să creeze într-un mod artificial conflicte.
      Ungurii care cred într-un mod fals că românii sunt duşmanii lor, greşesc deoarece nu românii reprezintă piedica în calea lor ca popor, principala piedică este reprezentată de urmărirea unui ideal fals şi iredentist, unui ideal anti-Românesc, păcat este că sunt prea puţini unguri care înţeleg faptul că destabilizarea românilor va duce şi la destabilizarea ungurilor ca neam.
     Românii trebuie să realizeze că nu ungurii ca neam sunt problema, ci acei unguri iredentişti ale căror acţiuni  care chiar dacă vizează România şi Neamul Românesc, lovesc şi în propriul lor neam, slăbindu-l şi făcându-l uşor de cucerit ! Dar dacă ei sunt iraţionali noi nu trebuie să fim !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu