22 noiembrie 2012

Regii Mitologici ai Traciei - Eumolpus

   Pentru ca un popor să fie supus, lui trebuie mai întâi să i se distrugă identitatea naţională. Primul pas întreprins în scopul distrugerii identităţii naţionale este cel reprezentat de mistificarea istoriei sau mai bine zis, falsificarea ei.
   În cazul Românilor, pe lângă faptul că multe amănunte istorice sunt falsificate, multe alte amănunte importante sunt " omise " într-un mod intenţionat. Un amănunt de acest gen este cel Regii Mitologici ai Traciei. Datoria istoricilor adevăraţi este aceea de a prezenta şi istoria "omisă" intenţionat.

Poseidon
  

  Un prim reprezentant al acestor regi a fost Eumolpus . Din punct de vedere Mitologic el a fost fiul zeului apei Poseidon şi a zeiţei Cicona . Conform Mitologiei, Cicona, fata lui Boreas, zeul vântului şi a Oreithiei, născându-l pe Eumolpus  şi ştiind că tatăl copilului era Poseidon, şi fiindu-i frică de reacţia tatălui ei a hotărât să îl arunce pe Eumolpus în apă.

Răpirea Oreithiei de către Boreas
  

  Poseidon simţindu-şi orasla în pericol, odată ajunsă în regatul său submarin i-a sărit în ajutor şi astfel Eumolpus a fost salvat. El a fost crescut în Etiopia de către o altă odraslă a lui Poseidon ( şi a Amfitritei )  şi anume Bentesicume. Bentesicume l-a crescut pe Eumolpus ca pe proprii săi copii şi anume cele două fete. Eumolpus când a crescut s-a însurat cu fata ei mai mare, însă inima lui nu aparţinea celei cu care s-a însurat, ci fetei mai mici. Bentesicume aflând de această relaţie îl alungă pe Eumolpus şi pe fiul său Ismarus în ţara lor natală.....Tracia.

Demeter


    Acolo în Tracia, el pune la cale o revolta împotriva regelui Tegyrios, însă abilul rege îi intuieşte planurile şi îl alungă în Eleusis. Acolo, el devine unul dintre primii preoţi ai zeiţei Demeter, şi unul dintre primii fondatori ai Misterelor Eleusine.

Pelias


  Heracle a fost iniţiat în aceste mistere de către Eumolpus. Când Ismarus a murit , Tegyrios a trimis după Eumopulos, astfel ei au făcut pace şi Eumolpus a moştenit regatul său. Eumolpus a fost pe lângă un lider capabil, el a fost şi un excelent muzician şi artist, el ştia să cânte la aulos şi la liră.
  În timpul jocurilor organizate la moartea suveranul Iolocusului, Pelias. Tot Eumolpus a fost cel care l-a învăţat pe Heracle arta muzicală.

Luptă
 

  În timpul războiului ateniano-eleusian, Eumolpus s-a situat de partea Eleusisului. Al doilea fiu al lui Eumolpus, Himmarados a fost ucis de către regele atenian Eurechteus. Se spune că la cererea lui Eumolpus , Poseidon pentru a răzbuna moartea nepotului său, la ucis pe Eurechteus.
  Un alt fiu a lui Eumolpus a jucat un important rol în procesul de culturalizare a grecilor, el a fost Musaeus al Atenei, despre Musaeus se spune că a fost un profet şi un artist, el fiind inventatorul poeziei religioase în Attica.
 După cum se vede strămoşii noştri traci nu au fost nişte simplii barbari deoarece barbarii nu civilizează ci preiau civilizaţia peste care vin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu