14 octombrie 2012

SNC - diferenta dintre aparenta si realitate

 Scopul acestui articol constă în faptul că trebuie să învăţăm să deosebim aparenţa de realitate, ambalajul de esenţă, pentru a înţelege mai bine acest aspect voi face o paralelă între comuniştii chinezi despre care într-un mod oficial se spune că au o orientare de extremă stângă şi capitaliştii americani despre care se spune că reprezintă o forţă de dreapta .

Chen Duxiu
  Chiar dacă se spune într-un mod oficial despre comuniştii chinezi că sunt de extremă stânga şi au o orientare internaţionalistă realitatea este alta. Încă de la fondarea partidului comunist chinez din 1921 de către Chen Duxiu ( 8 octombrie 1879 - 27 mai 1942 ) şi Li Dazhao ( 29 octombrie 1888 - 28 aprilie 1927 ) ca mai apoi să se alăture şi viitorul lider a întregii Chine şi anume Mao Zedong ( 26 decembrie 1893, d. 9 septembrie 1976 ) partidul comunist chinez a avut o componentă patriotică întreţinută de către dorinţa de a elibera China de sub dominaţia străinilor.

Mao Zedong


 Componenta patriotică a fost întărită după venirea la putere a lui Mao deoarece atunci a avut loc un eveniment clasificat de către mulţi ca unul anti-conservator, acel a fost Revoluţia Culturală care a avut loc între anii 1966 şi 1976. Revoluţia Culturală a înlocuit un conservatorism cu un alt tip de conservatorism, această revoluţie a avut ca scop renaşterea Chinei. Modelul ales a fost cel al lui Qin Shi Huangdi (n. 260 î.Hr. - d. 10 septembrie 210 î.Hr. este primul împărat chinez, întemeietor al dinastiei chineze Qin, el a fost cel care a pus la punct o Revoluţie Culturală , violentă exact ca şi cea din anii 60 dar şi utilă deoarece a dus la unificarea culturală şi lingvistică a Chinei.

Împăratul Qin


 Caracterul acestei revoluţii a fost unul naţional deoarece ţinta lui era poporul chinez nu crearea unui multiculturalism, Mao Zedong vrând să fie un Qin Shi Huangdi modern.
 Componenţa patriotică de la început a devenit una naţionalistă după apariţia Socialismului cu faţă chineză, iniţiatorul acestei doctrine a fost Den Xiaoping ( n. 22 august 1904, - d. 19 februarie 1997), aceasta doctrină fiind defapt un Social Naţionalism chinez care doar are un înveliş comunist. În prezent forţa Chinei nu ţine doar de economie, ea există şi datorită educaţiei patriotice şi conservatoare.
 
 Al doilea exemplu este reprezentat de către capitaliştii nord americani. Încă de la apariţia ei ca stat ,SUA a reprezentat o forţă de dreapta, lupta dusă de către americani împotriva extremei stângi a avut un final tragi-comic şi o să explic şi de ce.
 Dacă îniţial nord-americanii prin intermediul Doctrinei Truman, doctrină îniţiată de către Harry S. Truman (n. 8 mai 1884 - d. 26 decembrie 1972), au încercat să stopeze înaintarea extremei stângi ei au făcut o mare greşeală deoarece au luptat cu extrema stângă doar în exterior, în interior au lăsat-o să se dezvolte în voie astfel încât, în prezent ea să ajungă să fie predominantă în mediul social şi universitar.

Harry Truman


 Reformele de tipul Affirmative Action , reforme cu un caracter egalitarist şi internaţionalist dus la extrem au avut un efect negativ asupra puterii anglo-saxonilor, sau mai bine spus a puterii SUA. Multiculturalismul, caracterul rasist anti-alb şi mai ales anti-anglo-saxon a doctrinei sociale promovate de către actuala "elită".
 Această trecere bruscă din punct de vedere social de la dreapta la extrema stângă a fost favorizată de către mutarea centrului de putere, care îniţial a fost deţinut de către W.A.S.P ( abreviere de la White Anglo-Saxon Protestant ) în mâna unei forţe străine de anglo-saxoni.
 Odată cu scăderea entocentrismului anglo-saxon şi puterea SUA a început să scârţâie fiindcă ei au format nucleul pe care s-a fondat acest stat, iar odată cu scăderea puterii nucleului iniţial şi puterea statului respectiv scade.
 În prezent învelişul SUA este unul de dreapta dar esenţa lui este una internaţionalistă, lipsită de un caracter naţional.
 Poporul Român are nevoie să înveţe diferenţa dintre aparenţă şi realitate deoarece doar aşa poate vedea că în prezent, actualul sistem are mai multe în comun cu extrema stângă decât cel care de dinainte de 89. În prezent avem multiculturalism, ni se impune o toleranţă extremă şi mai ales ni se serveşte fostul internaţionalism rebotezat în globalizare. O dată cu conştientizarea realităţii va veni şi trezirea, iar odată cu trezirea va veni şi renaşterea noastră ca popor !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu