7 septembrie 2012

Petru I Musat al Moldovei – Romanitatea Moldovei


   Cel mai uşor mod de a supune un neam este cel de a îl dezbina, de a îi distruge unitatea. Metoda este veche, se numeşte “Dezbină şi Cucereşte”, ea a fost folosită de către tracii macedoneni când au vrut să cucerească Imperiul Persan, de romani atunci când au vrut să cucerească Galia, de englezi atunci când au vrut să cucerească India.... lista poate continua.

  Ideea principală este reprezentată de faptul că noi trebuie să cunoaştem această tactică pentru a putea să ne salvăm naţiunea.

  O altă problemă de actualitate, dacă aş putea să o denumesc aşa, este cea legată de către Geopolitică, de către modul în care trebuie să acţionăm în plan extern în aşa fel încât să ne apărăm naţiunea noastră , dar în acelaşi timp trebuie să ne gândim şi la modul în care trebuie să acţionăm pentru a apăra drepturile politice a neamurilor nativ europene, neamuri care din naivitate sau din cauza manipulării renunţă la drepturile lor ancestrale asupra pământurilor lor şi renunţă la Credinţă, încă odată istoria ne cheamă la datoria de apărători ai Europei ( sper că de data aceasta meritele noastre vor fi unanim recunoscute ).

   Dacă neamurile vest europene sunt adormite de către propaganda anti-europeană, a celor care se declară europeni , dacă politicienii vestici ,cei “democraţi” , într-un exces de zel internaţionalist, anti-naţional lucrează cu voie sau fără voie la îngenunchearea fraţilor noştri din vest, la distrugerea credinţei şi dorinţei lor de a exista, asta nu înseamnă că neamurile est europene trebuie să stea cu mâinile în sân.
 Ceea ce vreau să spun este că neamurile est europene trebuie să lase la o parte divergenţele şi să se unească împotriva inamicului comun reprezentat de forţele anti-naţionale, pseudo-liberalo-neo-marxiste care işi trag seva de la şcoala de la Frankfurt condusă de Herbert Marcuse. O alianţă a est-ului va salva şi vestul, iar astfel Europa adevărată  va fi salvată. 

 Exemplul reprezentat de Petru I Musat al Moldovei nu este unul ales la întâmplare.

Petru Musat


 Petru I, numit și Petru Mușat de unii istorici, a fost domnitor al Moldovei între anii 1375 și 1391, suceava. A fost, după ultimele cercetări, fiul unui anume Ștefan, acesta la rândul său, fiu al lui Bogdan I al Moldovei.
  Petru I a fost fratele lui Roman I și al lui Ștefan I. După cercetări, se pare depășite, Petru I ar fi fost fiul lui Costea al Moldovei și al Mușatei. A fost în bune relații cu regele Poloniei, Vladislav Iagello. În anul 1387, printr-un act omagial făcut la Liov, Petru a recunoscut suzeranitatea acestuia. Când pe tronul Munteniei a ajuns Mircea cel Bătrân (1386), Petru I a urmat o politică apropiată de a acestuia. Tot în anul 1386, Vasili, fiul lui Dimitrie de pe Don, kneazul cel mare al Rusiei, s-a refugiat la curtea domnitorului român.

Un letopiseţ rus a vorbit despre această întâmplare în felul următor : "În acel an ( 1386 ), fiul marelui kneaz Dimitrie , Vasili s-a refugiat la curtea marelui valah Petru Voievod." Aceasta este o informaţie istorică extrem de importantă, care demonstrează apartenenţa valahă ( română ) a moldovenilor de peste Prut. Importanţa o are şi originea letopiseţului, cea rusă , deoarece demonstrează faptul că în timpul evului mediu, cronicarii ruşi recunoşteau originea română ( valahă ) a moldovenilor de peste Prut.

  Diplomației lui i se datoreaza, deși nu pe față, tratatele favorabile dintre Mircea cel Bătrân și Vladislav al Poloniei (1389 și 1390), tratate prin care craiul polon este pus într-o poziție de egalitate față de domnii români și mai ales față de Mircea cel Batrân.
   Se căsătorește cu sora regelui Vladislav Jagello, împrumutându-l pe acesta cu 3.000 ruble de argint (1388), pentru care i s-a amanetat Pocuția, o provincie de 8.000 de km pătrați. Până la urmă, suma nu a fost returnată niciodată în întregime. Tot în timpul domniei lui s-au bătut bani moldoveni de argint, care pe o parte aveau un scut cu flori de crin și bare transversale, iar pe cealaltă, capul de bour.

 Dacă în trecut popoarele din est au făcut front comun împotriva adversarului comun, atunci de ce în prezent nu pot face acelasi lucru ?
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu