16 iulie 2012

SNC – Nu poporul este de vina



      Anumiți  indivizi nu au puterea ( sau nu vor sa aibă puterea ) de a discerne deoarece consideră poporul vinovat pentru actuala situație politică și socială ( adică pentru dezastrul actual ).
      Eu consider această opinie neadevărată deoarece atunci când este vorba de succes sau eșec  elita este cea care face această diferență, elita politică, intelectuală .

     Elita în cadrul unui  stat joacă rolul părintelui, în timp ce poporul joacă rolul copilului, dacă un popor are parte de o pseudo-elită anti-națională și avidă de bogății este normal ca acel popor să o ducă rău și să își dorească altceva .
     Dacă părintele ( elita ) își învață copilul ( poporul ) să fie disciplinat, credincios și patriot, atunci el așa va fi, în același timp dacă părintele nu-și educă copilul și îl lasă de capul său, el nu va știi să facă diferența între bine și rău și automat va deveni victima celor care vor să îl manipuleze.




         Forțele anti-naționale pentru a ne face slabi și neputincioși aruncă vina actualului dezastru pe popor, pe credința creștină a poporului, pe faptul că poporul nu este îndeajuns de tolerant  ș.a.m.d.
        Poporul pentru a prospera are nevoie de o elită naționalistă, rațională și credincioasă fiindcă doar o astfel de elită îi va fi aproape și va ține la el, o elită educată într-un spirit extrem-stângist nu poate fi aproape de popor deoarece ea exclude din start ideea conform căreia popoarele există, din punctul ei de vedere popoarele și rasele nu sunt niște elemente de sine stătătoare ci niște creații ale societății.
 
      O elită adevărată trebuie să îi explice poporului că Dumnezeu este cel care poate să îl salveze, însă pentru a merita această salvare poporul trebuie să cultive virtuțile, trebuie să fie disciplinat și muncitor și mai ales să înțeleagă acea vorbă strămoșească Dumnezeu te ajută, dar nu iți bagă în plasă. Problema unor invizi care nu au înțeles natura Divină constă în faptul că ei așteaptă salvarea Divină sub forma unei pomeni, în niciun caz ! Divinul ajută prin inspirație și prin insuflarea dorinței de a face un lucru constructiv.

      Dacă rolul unui olar este acela de a face oale cât mai calitative, așa și elita trebuie să învețe să fie o elită cât mai bună și aproape de popor fiindcă doar o astfel de elită poate creea simbioza necesară unei existențe armonioase.

      Istoria joacă rolul unei mărturii atunci când vine vorba de legătura între o elită puternică și popor și lipsa de legatură între o elită slabă și popor.
     Pentru a îmi întării argumentele voi da două exemple : unul autohton și unul extern. Cel autohton va fi o paralelă dintre liberalii cei vechi ai lui Brătianu și neo-liberalo-trotkistii ai lui Ion Iliescu.     Liberalii cei vechi în frunte cu Ionel Brătianu (n. 20 august 1864, Florica, azi Ștefănești, Argeș - d. 24 noiembrie 1927, București) chiar dacă au avut în propriile rânduri niște uscături au avut rolul de unificatori și modernizatori ai României.

      Neo-liberalo-troțkiștii lui Ion Iliescu au început distrugerea sistematică a neamului românesc prin distrugerea industriei, agriculturii și întărirea dependenței față de marile puteri.
     Cel de-al doilea exemplu este cel reprezentat de paralela dintre China împărătesei Cixi (Tse Hsi, sau Tz'u-hsi, n. 29 noiembrie 1835, Peking  – d. 15 noiembrie 1908) și actuala Chină ajunsă putere de rang mondial.  China împăratesei Cixi chiar dacă era un stat mare decăzuse mult datorită corupției și setei de putere și bani a elitei conducătoare, în acel timp poporul chinez ajunsese la cheremul străinilor. Poporul chinez a putut să se dezvolte de abia după ce a scăpat de elita anti-națională condusă de împărăteasa Cixi, așa și poporul român, se va dezvolta și va prospera doar atunci când va scăpa de elita anti-națională condusă de Ion Iliescu și de ceilalți neo-liberalo-troțkiștii care s-au perindat la putere până acum.
      Doar atunci când poporul român va avea o elita naționalistă și creștină va redeveni puternic și temut ! 
      Elită + Popor = Națiune

2 comentarii: