26 mai 2012

Împărații traci ai Romei VII - Maximian Daia


  Adversarii noștri cei mai înverșunați folosesc metode complexe de manipulare pentru a ne subjuga neamul, dacă industria a fost înstrăinată, cele mai mari bogății ale țării au fost înstrăinate este evident că ei,dușmanii noștri seculari vor vrea să ne distrugă și din punct de vedere spiritual și intelectual.
 Spiritual suntem atacați prin încercarea de distruge fortăreața care ne-a ținut în viață secole de-a rândul și anume Creștinismul, din punct de vedere intelectual istoria reprezintă fundamentul rezistenței noastre.
 Adversarii noștri sunt conștienți de faptul că dacă vor pune mâna pe istorie, vor reuși să ne inverseze valorile și să ne inducă un sentiment de inferioritate.
 Naționaliștii există pentru adevăr și pentru ridicarea națiunii lor.
  Gaius Valerius Galerius Maximinus Daia Augustus ( 270 – 313 ), cunscut sub numele de Maximian Daia a fost împărat al Romei între anii 308 și 313.








 El s-a născut într-o modestă familie de țărani proveniți din tribul Trac al Dacilor, exact ca și unchiul său Galerius, Maximian și-a început cariera militară ca un simplu soldat, ca mai apoi, prin curaj și perseverență să urce pe treptele ierarhiei militare.
  În anul 305,unchiul său, Galerius devind Augustus al Orientului,îl adoptă și îl face Caesar, guvernând împreună cu el vastul imperiu de est.
  În anul 308, Licinius a fost ridicat la rangul de Augustus, în timp ce Constantin ( viitorul cel mare ) și Maximian sunt ridicați la rangul de fii ai lui Augustus. După moartea lui Galerius din anul 311, imperiul de est a fost împărțit între Maximian și Liciniu.
 Moartea  lui Galerius a reaprins spiritele în Imperiul Roman datorită golului de putere lăsat, el divizându-se în două mai tabere, una formată din Constantin și Liciunius și alta din Maximian și Maxențiu.
  Într-un mod oficial acet război a fost denumit războiul tetrahiei, dar din punct de vedere practic el a fost un război între tracii care au condus Roma, deoarece toți comandanții din acest conflict au fost traci !
 Lupta decisivă pentru Maximian Daia a fost cea de la Tzirallum ( 313 ), soarta armelor i-a fost favorabilă lui Liciunius, Maximian suferind o gravă înfrângere.
 După înfrângere, Maximian s-a refugiat în Tarsus, unde a murit otrăvit.
 Luptele duse între acesți capabili comandanți demonstrează faptul că în lupta pentru putere învinge cel mai înțelept și mai puternic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu