2 martie 2012

Știați că : urmașii vechilor macedoneni sunt aromânii


De multă vreme este perpetuată ideea greșită conform căreia vechii macedoneni au fost greci.Urmașii vechilor macedoneni sunt machedonii adică aromânii.
 Pentru a demonstra veridicitatea spuselor mele voi prezenta două elemente importante : teritoriul ocupat de macedoneni și tribul din care se trăgeau diadohii ( generali macedoneni ai lui Alexandru cel Mare,fiindcă au existat și generali greci care l-au ajutat ).
 Teritoriul ocupat de către vechii macedoneni corespunde cu cel ocupat de aromâni în Evul Mediu și în ziua de azi,avându-și baza în zona centrală a Munților Pindului.
  Prințesa bizantină Anna Comnena (1083 – 1153) a fost primul autor medieval care a scris despre așezările aromâne din munții Tesaliei. Benjamin din Tudela, în secolul al XII-lea, este autorul primei relatări despre statul independent „Vlahia Mare” din munți. El scria: „Nici un om nu poate urca să se lupte împotriva lor și nicun rege nu poate domni peste ei.
 Al doilea argument este reprezentat de modul în care a fost numit tribul  macedonean ( trac )din care se trăgea cea mai mare parte a diadohilor și anume Orestias care în grecă înseamnă Montan,iar ceea ce este montan este în strânsă legătură cu tradiția pastorală.
  Iar tradițiar pastorală este în strânsă legătură cu Tracii și cu urmașii lor și anume Românii și Aromânii ( Machedonii ).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu