23 martie 2012

Ştiaţi că : Istoricul şi poetul islandez Snorri Sturluson considera că Asgardul era Troia

Odin

    Importanţa cunoaşterii este atât de mare deoarece informaţia este cea mai de preţ resursă.
   Acesta este şi motivul pentru care trebuie să ne cunoaştem istoria şi mai ales să ne cunoaştem strămoşii, să ştim cât de glorioase au fost faptele lor.
     Asgardul în Mitologia Nordică era una dintre cele 9 lumi , Asgardul era casa zeilor şi a Eroilor (Valhalla) . Se spune că Asgardul este condus de către Odin şi soţia sa, Frigg.
    Sursele primare cu privire la Asgard provin din Proza Edda, scrisă în secolul al XIII-lea de către istoricul islandez Snorri Sturluson, şi Edda poetică, compilate în secolul al XIII-lea dintr-o culegere de poezii Skaldice mult mai vechi.
    Snorri a scris că Asgardul era un teren mult mai fertil ca oricare altul,un pământ binecuvântat cu aur şi cu diamante.În mod corespunzător, Aesirii ( Conducătorii ) acelui pământ se deosebeau de celelalte persoane în frumuseţe, înţelepciune şi putere.
   Istoricul islandez  Snorri Sturluson considera Asgard-ul ca fiind Troia ( cetatea Tracilor Dardani )  ,centrul pământului. Despre Troia se spunea că era formată din 12 regate, fiecare regat având un rege. Unul dintre ei ,  Munon s-a căsători cu fiica lui Priam, Troan şi împreună au avut un fiu, Tror ( pronunţat Thor în vechea limba nordică ). Despre Thor se spune că a crescut pe pământul Traciei, despre el se spunea că era îndeajuns de puternic încât să ridice 10 piei de urs,că avea pielea albă ca fildeşul şi părul mai strălucitor că aurul.

Thor

   Atunci când a devenit matur, din dorinţa de a cunoaşte a luat cu el o mulţime de oameni şi împreună au migrat spre nord, pe care l-au populat.
   După cum se vede,există multe informaţii referitoare la strămoşii noştri Traci şi la modul în care ei au schimbat cursul istoriei.

2 comentarii: